Digital markedsførings blogg Trondheim

Gratis oppføring i Google søk og maps (Guide)

Google Tilbyr en rekke tjenester for å hjelpe din bedrift og en av disse er «Google min bedrift». Denne tjenesten administreres fra google.com/business og er helt gratis. Det du kan bruke denne tjenesten til er å administrere hvordan bedriften din vises på Google i  Google søk og Google maps. Her kan du vise dine åpningstider, link til nettsiden din, bilder av bedriften og produkter, telefonnummer og adresse. Denne oppføringen er et attraktivt visittkort på nett som gjør det lettere å oppdage din bedrift. Så her vil vi gi deg en kort opplæring i hvordan du kan dukke opp i Google søk og Google maps.

Hvorfor er Google Min bedrift oppføringen viktig?

Min bedrift oppføringer tar mye oppmerksomhet i searchfeeden og kan dukke opp på relevante søk i Google Maps slik som «snekker Trondheim». Om du er nærmest i avstand til den som søker vil du mest sannsynlig dukke opp øverst i søkeresultatene. Så dette kan være med å styrke din digitale profil og hjelpe deg i jakten på søkemotorenes førsteplass.

Så hvordan registrerer du din oppføring?

Første steg er å gå til https://business.google.com/create

Fyll inn bedriftsnavnet ditt her som du vil at det skal fremstå på Google, gå så til neste steg.

Google min bedrift fyll inn bedriftsnavn

Fyll inn adressen din her, kryss av for om du leverer varer og gå så til neste steg.

Google min bedrift fyll inn adresse

Finn kategorien som passer deg best, gå så til neste steg.

Google min bedrift fyll inn kategori

Fyll inn Telefonnummer og nettside, gå så videre.

Google min bedrift fyll inn telefonnummer og nettside

Etter dette vil du kun få bekreftelsessteg hvor du leser over og godtar innformasjon og tilslutt ankommer du denne siden. Her vil Google forklare deg videre hvordan du legger til profilbilder åpningstider osv.

Google min bedrift kontrollpanel

 

Du vil da oppnå oppføringer slik som disse.

Google min bedrift oppføring Google min bedrift maps oppføring

Google har flere måter og bekrefte at du eier bedriften på, en av disse er at du mottar et brev i posten med en kode. Om du venter på brev i posten så må du unngå å bestille koden på nytt selv om det tar lang tid fordi dette brevet inneholder en kode som blir ugyldig om du bestiller ny. Dette kan ta opp til to uker, men trossalt så lir brevet sendt fra California så kanskje ikke så rart. I noen tilfeller bekrefter de deg med en gang om nettsiden foreksempel bekrefter eierskapet til bedriften. Da kan det ta opptil tre dager før det blir publisert slik som Digitalprofilerings oppføring.

Er bedriften din allerede på Google? men du mangler kontroll

Om bedriften din allerede er på Google og du ikke har tilgang, vil du ofte se «eier du denne bedriften?» under oppføringen. Hvis dette er tilfelle så klikker du på denne linken og går igjennom prosessen over. Så vil du få kontroll over oppføringen din.

Håper dette var nyttig lesning og si gjerne i fra om du har et tema du vil ha belyst eller om du ønsker en kort opplæring i et annet verktøy for digital markedsføring.

Scroll til toppen