Gratis bilder til bruk for bedriften

5 Gratis måter å skaffe/lage gratis illustrasjonsbilder og video på

Skal du skrive en nyhetssak, bloggpost, Facebook oppdatering eller epost for din bedrift og trenger gode illustrasjonsbilder? Vær da oppmerksom på å ha rettighetene på din side. I verstefall om du bare bruker google, legger ut bilder du finner der uten samtykke kan du ha brutt opphavsrettsloven og kan oppleve å bli fakturert og anmeldt om de som har skapt bildet finner ut av det. Det er flere måter å skaffe gode bilder på,  også gratis. I dette blogginnlegget får du vite om de tre gratis bildebankene vi selv bruker og metoder for å skape bildene selv.

 

1. Ta gode bilder selv med mobilkamera!

Om du nå går rundt med en av de siste telefonene på markedet i lommen, har du også til enhver tid med deg et fullgodt kamera for publisering på nett. Med riktig lys og kvalitet kan de personlige bildene du tar selv utkonkurrere kjøpte bilder på nettet! Personlige bilder skaper nærhet og du vil oppnå en bedre kontakt hos ditt publikum. Du kan nå også kjøpe til ekstrautstyr som mikrofoner og lys til telefonen for å skape enda bedre filmer og bilder. Et tips som er gratis er å bruke headsetmikrofonen din for å få god lyd på korte filmsnutter.

 

2. Bruk mobiltelefon/internett apper

Mest sannsynelig har du en liten datamaskin i lommen din akkurat nå. På app markedene til både Apple og Android kan du finne apper for bilderedigering og plakater.
Et godt eksempel er pixlr.com hvor du kan redigere bilder, lage plakater og design for annonser gratis. Masse muligheter og tilgang på gratis fonter og verktøy for å skape dine nye flotte oppdateringer. Pixlr er både en webapplikasjon og en app.

https://pixlr.com

 


3. Pexels.com – Gratis bildebank

Her kan du finne bilder og videoer som fritt kan brukes uten noen kreditering. Bildene er oppdelt i flere kategorier med god søkefunksjon og utrolig bra kvalitet på bildene! Dette er illustasjoner som fint kan brukes til alle dine prosjekt online, ta en titt på

https://pexels.com og bli overasket over utvalget!

 

4. Unsplash.com – Gratis bildebank

Gratis bilder i god kvalitet fra forskjellige bidragsytere verden over.

https://unsplash.com/

 

5. Pixabay.com – Gratis bildebank

Samling av bilder, videoer og illustrasjoner i alle kategorier. Du kommer til å bli overasket av utvalget, ta en titt selv på:

https://pixabay.com/

 

 

Disse bildebankene krever ikke kreditering, men bildene blir lagt ut av privat personer og mindre fotofirma så det  blir nok satt pris på om du har lyst til å kreditere dem og hjelpe de gratis bankene opp og fram. Vi vil forøvrig slå et slag for lokale grafikere og fotografer når din bedrift utvikler seg nok til å kunne støtte opp om lokal næring så finn deg en kompis i disse og du vil få et mer tilpasset og magisk innhold for oppdateringene dine. Trenger du hjelp med illustrasjoner eller planlegging av sosiale medie oppdateringer? Ta kontakt med oss i Digitalprofilering for en samtale eller kanskje også et møte i Trondheim 🙂

Scroll til toppen